26-03-07

Hello World

Hallo, bij deze zal ik mij eerst eens even kort voorstellen
Mijn naam is Kurt (Niet Kurtje dus, maar ja, Kurt was al bezet door één of andere kwiet die welgeteld één berichtje heeft geplaatst méér dan 4 jaar geleden!?!?, dus... http://kurtje.skynetblogs.be/ )
Leeftijd 37 jaar, gelukkig getrouwd, vader van 2 kinderen en zowat een maand geleden ben ik begonnen met mijn looppoging.
Na een aantal blogs te hebben bekeken, dacht ik ook maar eens met zo'n ding te starten, niet dat ik veel te vertellen heb, maar ik kan het voormezelf ook als naslagwerk gebruiken.
Voor de moment loop ik er eigenlijk zo maar een beetje op los, ik heb wel een hartslagmetertje, maar een schema volgen doe ik momenteel nog niet.
Ik loop voor de moment zo een toerkes van een kilometer of zes, en doe daar momenteel zo'n minuutje of 45 over. Mijn tikkerke gaat dan aan zo'n 150 to 160 klopkes per minuut.
Ik ben vorige week eens voor mijn doen voluit gegaan, om een zo hoog mogelijke hartslag te bereiken en ik kwam uit op 194, dus ik heb nog wat reserve.
Nu lees ik overal dat je de hartslag zo laag mogelijk moet houden, bijvb minder dan 150. Probleem onder de 150 is het niet meer lopen, maar wandelen, schuivelen,... maar niet iets dat ik als lopen zou catalogiseren.
Indien er mensen zijn die mij goede schema's kunnen aanraden... .

13:52 Gepost door Kurt in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dag Kurt Welkom in het loop-bloggers-wereldje. Op www.runnersweb.nl kan je een paar goeie schema's vinden. Ook bij www.myasics.com. Als je me es vertelt wat precies je bedoeling is van het lopen (wil je een 10 km lopen, wil je naar een halve marathon toe, hoeveel keer in de week loop je, hoeveel tijd heb je) dan wil ik je wel es een programmatje bezorgen.

Gepost door: Koen | 26-03-07

De commentaren zijn gesloten.