08-06-07

Spierpijntjes

Het is nu van eergisteren geleden dat ik men 15*200 heb gelopen, maar nu voel ik het pas goed: spierpijn. Heb ik al altijd gehad, de spierpijn voel ik meestal paa de 2de dag na de inspanning. Het zijn de bovenbeentjes die bij iedere stap een beetje tegentrekken, met name de quadriceps. Volgende keer zal ik op aanraden van Mario, eerst de hartslag laten zakken naar zo'n 110, alvorens het volgende interval te starten. Ofwel las ik vandaag nog een rustdag in, of ik probeer vanavond eens een zeer rustige duurloop cq herstelloop van een kilometer of vijf.

Waar ik de laatste tijd ook last van heb, is pijn in men rug, het is ongeveer ter hoogte van de nieren. Nu denk ik niet dat er iets aan men nieren mankeert, maar voor alle zekerheid toch maar een bloed- en urineanalyse laten uitvoeren. Ik heb altijd gehoord dat de rompspieren bij het lopen belangrijk zijn. Iemand enig idee hoe je die rompspieren kunt versterken, met name in de onderrug (zonder dat ik hiervoor naar een fitnesscentrum moet gaan)? Tips zijn welkom.

Zo het weekend breekt weer aan, dit wil zeggen, NO Internet > NO Computer > NO blog.

Asta la vista.

 

08:31 Gepost door Kurt in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

rugversterking bij mij helpen buikspieroefeningen om mijn rugspieren te ontlasten

Gepost door: Koen | 08-06-07

hartslag die hartslag laten zakken is eigenlijk het belangrijkste van heel die training ... loop je een secondje trager of duurt de recuperatie tussen 2 reps een minuutje langer, da's allemaal zo erg niet en komt wel in orde met wat extra training, maar die hartslag MOET als een jojo naar boven en beneden gaan ... bedoeling van zulks een training is je hartspier te trainen, zodat je meer zuurstof per hartslag kan verplaatsen. Goe weekend!

Gepost door: geert | 08-06-07

Water Pijn aan de nieren was bij mij altijd door te weinig water te drinken en te veel zuivelproducten. Wat die pijn betreft, had dit ook altijd tot ik besloot om enkel nog warming up (gewoon heel rustig inlopen) en cooling down (heel rustig uitlopen) te doen en het stretchen achterwege te laten, tot nu toe heb ik daar nog geen spijt van.

Gepost door: Stofke | 08-06-07

gewoon rustig in- en uitlopen... zou ik zeggen. Voldoende drinken is zeker ook aangewezen, en ga eens langs bij een kiné die kan je met zekerheid zeggen of er probs zijn met je rug en wat je er zelf aan kan doen. En wat de intervallen betreft....Geert heeft 't ( als ervaren loper ) bij het rechte eind. Prettig wknd, Kurt !

Gepost door: Steven | 09-06-07

Tips Kurt,

Misschien heb je hier iets aan:
http://www.geocities.com/afstandslopen/versterkrompspieren.html
Voor je nieren is het inderdaad ook belangrijk dat je voldoende drinkt en geen bergen eiwitten binnen krijgt. Dus voldoende water. (ik ben dietiste)
Maar of dat echt de reden is van je klachten zou ik wel heel straf vinden.

Groetjes

Gepost door: Tinne | 11-06-07

De commentaren zijn gesloten.