14-06-07

Verheul

Ik ben momenteel zo alle mogelijke literatuur op het net aan het verslinden aangaande trainingsmethode's. Niet dat ik er veel van zal bij leren, of er sneller van zal kunnen lopen, het is gewoon interessant om te lezen. Zo is er een groot topic op Chat'n Run, aangaande de methode Verheul, bekend bij onze Noorderburen, hier in België wat minder denk ik.
De methode Verheul, deze mehode bestaat eruit om telkens intervallen te lopen, zonder je echter dood te lopen. De intervallen zijn steeds gebaseerd op je actuele 10km tijd. Misschien ook eens de moeite waard om te proberen. Momenteel ben ik deze tabel een beetje aan het combineren met andere schema's. Ik probeer de intervallen te lopen op de snelheden die staan aangegeven bij een "55 minuten" loper op de 10km. Vandaag ga ik de 400m meterkes nog eens proberen.

Ziehier de tabel, gebaseerd op je actuele 10km prestatie:
verheul

10:54 Gepost door Kurt in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Verheul in mijn opinie is de methode Verheul heel goed voor beginnende lopers, voor ateleten die net uit een langdurige blessure komen of voor lopers die door omstandigheden niet meer dan 3 keer per week kunnen trainen, maar als volledig & volwaardig marathonschelma valt 't me wat te licht uit.

Gepost door: geert | 14-06-07

VERHEUL Verheul is eerder goed -net als geert zegt - als je uit een "mindere periode" komt. Ikzelf train soms volgens verheul, maar soms ook nog op de "traditionele" manier. Let wel : met Verheul leer je je lichaam gewoon worden om op hogere tempo te trainen, en niet zomaar kilometers te malen aan een slakkegangetje.. Als ik train voor marathon, maak ik in mijn schema's een mix van duurlopen met wat korte versnellingen, (korte) intensieve intervallen, (extensieve = Verheul) lange intervallen en niet te vergeten : rustdagen..

Gepost door: vince | 14-06-07

ook gedaan ik heb die trainingen ook een tijdje gedaan en het leuke eraan was dat je niet geblesseerd raakte , je loopt je versnellingen juist onder uw wedstrijdtempo en gaat niet in het rood . Amai beginnende lopers ? Al iemand zien beginnen aan pakweg 4min/km . Ik zou zeggen probeer maar even .

Gepost door: roadrunnerke | 14-06-07

Interval Het is inderdaad soms moeilijk om wat in te lopen en dan intervals te gaan doen, het loopt bij de warming up soms zo lekker dat je gewoon wil doorlopen op dat tempo zoals je nu hebt gedaan, daarom dat ik het inlopen meestal op mijn loopband doe want een uur lopen op de loopband zie ik meestal niet zitten :-)

Gepost door: Stofke | 15-06-07

De commentaren zijn gesloten.