25-06-07

Yvonne van Vlerken

Gisterenavond in de wagen, was ik aan het luisteren op de radio naar de Nederlandse Publieke Omroep Radio 1, altijd veel sport op zondagavond.
Er was een interview met Yvonne van Vlerken. Ze had eerder die dag de Ironman triathlon gewonnen in Roth Duitsland. Het was haar eerste wedstrijd over de Ironman afstand, die ze nota bene won, met een tijd slechts één minuut boven het wereldrecord.
Wat me vooral bijgebleven is, hoe ze vertelde dat ze helemaal niet voluit was gegaan. Ze had gedurende de wedstrijd een gemiddelde hartslag van 130, en had de marathon gelopen in minder dan 3 uur (2u58'55")! Bij km 41 van de marathon kwamen ze haar vertellen dat ze slechts een minuutje boven het wereldrecord zat. Dat belooft voor de toekomst, in haar toekomstige wedstrijden over de Ironman afstand zal ze zeker dat record in de vernieling 'zwemmen, fietsen, lopen".
Tevens klaagde ze dat er zo weinig belangstelling was in Nederland voor de triathonsport. In België en Duitsland werd er veel meer opgekeken naar de prestaties van de atleten, beetje jammer dat de Nederlanders de triathlon niet meer waarderen.
Ik vind het in ieder geval een prestatie om U tegen te zeggen. Proficiat!

""Yvonne van Vlerken is op imponerende winnares van de fameuze ironman in Roth (Dui) geworden.De triatlete uit Krimpen a/d Lek zegevierde na 3,8 km zwemmen, 180 km wielrennen en 42 km hardlopen in een schitterende tijd van 8.51.55.

Daarmee bleef Van Vlerken,oud-Europees- en wereldkampioene duatlon,slechts een minuut boven het wereldrecord van Paula Newby-Fraser.De Amerikaanse had in 1995 8.50.53 nodig en wordt nog altijd als de beste triatlete allertijden gezien.

De 28-jarige Van Vlerken verkeerde na afloop in een euforische stemming."Ik kan het nauwelijks bevatten.Dit is mijn eerste hele triatlon en dan zo dicht bij het wereldrecord.Ongelooflijk!""
(bron NOS teletekst)

Van Vlerken

13:40 Gepost door Kurt in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

kleine krachtpatser geluk dat ze nog een beetje is gegroeid, anders liep ze los onder 't lint door ... maar wat een knalprestatie!

Gepost door: geert | 25-06-07

hartslag een marathon in minder dan 3u en een gemiddelde hartslag van 130 - dat wil ik ook !!!!

Gepost door: philippe | 26-06-07

Yvonne Ze drunkt Aquadraat, superieure opname door lagere viscosity, lagere hartslag, latere opbouw lactaat, download de test op onze site.

Groeten Jacques

Gepost door: Jacques van der Lelij | 04-07-07

De commentaren zijn gesloten.