03-07-07

Artikel over teken in de laatste "Runners World"

Gisteren in de "Runners World" een artikel gelezen over "tekenbeten".
Brrr, ik wil hier geen paniek zaaien, maar het is echt wel angstaanjagend. Misschien moet ik binnenkort wel gaan lopen, met een duikpak aan, of een astronautenpak van de Nasa, of me helemaal inpakken met huishoudfolie.
Bij een nieuw onderzoek blijkt, dat zowat 60% van alle teken geïnfecteerd zijn met één of andere bacterie die hartfalen bij sporters tot gevolg kan hebben. Van zodra je gebeten bent bestaat al de mogelijkheid van besmetting. In Zweden heeft men onderzoek gedaan bij jonge mensen die overleden waren aan een hartfalen tijdens het sporten. Bleek dat de lopers, hikers, ... die overleden waren aan een hartfalen, sporen van deze bacterie rond de hartspier hadden.
De boodschap is dus, na ieder loopsessie, jezelf of door iemand anders laten controleren of er geen teken zich hebben "vastgenesteld" op je lichaam.

Foto: larve – nimf – mannetje – vrouwtje
Teken

10:18 Gepost door Kurt in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Die afbeelding zag ik net ook in Runners World,
VIES HE!!! Ik heb het nog niet gelezen maar mijn oog viel op knoflook :-)
dus als je binnenkort ergens lopers ziet met in elke kous een bult....dan zijn dat extra teentjes...look.

Gepost door: Tinne | 03-07-07

paniek in Nederland ben ik al een paar keer in velden en bossen gaan lopen, en heel wat keren stond er een bord om voor teken te waarschuwen ... heb ik in Vlaanderen nog niet gezien!!

Gepost door: geert | 03-07-07

Gelaarsde kat ... ik ga met laarsjes beginnen lopen !!!!

Gepost door: katrien r | 03-07-07

Tiens die hebben 8 poten.. dacht dat dan spinne waren... ze (deze vieze dingen en de spinnen) hebben meer dan enkel 8 poten gemeen, nl: "beeeeurk" ! Vraag is, als je eentje hebt, hoe je er vanaf moet... blijkbaar zeker niet door ze te verdoven (zie maar met google..) Bah...

Gepost door: merddin | 04-07-07

De commentaren zijn gesloten.