20-08-07

aangename verrassing

Zo, we zijn terug, het weekje verlof is alweer afgelopen. De voorbije week ben ik een 3-tal keer gaan lopen in mijn "oude" hartslagzone's.
Vandaag heb ik voor het eerst gelopen volgens mijn "nieuw principe", D1 draait nu rond de 140, en D2 rond de 150. Zo was is vertrokken voor 10' in D1, gevolgd door 40' in D2 en afgesloten met 15' in D1.
Wat bleek nu, in D2, met een hartslag van minder dan 150 liep ik vandaag sneller dan 6'/km, dit was me nog nooit eerder gelukt, als ik dat vergelijk met enkele maanden geleden heb ik toch enige vooruitgang geboekt, joepie.
De gemiddelde hartslag vandaag ging telkens een beetje omhoog, maar is nooit hoger geweest dan 152. Misschien haal ik ooit toch nog een snelheid van 6'/km met een hartslag van 135 a 140.
Maar aan wat is deze vooruitgang nu te danken? Is het door het trainen aan een hogere hartslag de voorbije weken? Of is het gewoon door het trainen "himself".

19:31 Gepost door Kurt in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Leuk Leuk dat je de vruchten van je trainingen begint te plukken. Maar het is niet noodzakelijk dat je met een hartslag van 135 à 140 rapper dan 10 per uur zult lopen, dat is erg individueel. Zelf loop ik mijn rustige duurlopen aan iets boven de 10 km/u maar mijn hartslag is gemiddeld 150. Ik voel zowel de snelheid als uithouding verbeteren maar aan zo'n lage hartslag raak ik bijna nooit. Ik heb een max hartslag van 195.

Gepost door: Fré | 21-08-07

juiste zone geef het enkele maanden en je loopt 6' per k op je dooie gemak .. je zal versteld staan om te zien hoe snel je vooruit kan gaan als je correct traint!

Gepost door: geert | 21-08-07

Mooi! Het gaat de goede kant uit met je training en conditie. Doe zo verder en beleef er plezier aan, dat is het belangrijkste. En je hartslag is inderdaad individueel. Zolang je in D1 en D2 nog rustig kan ademhalen en praten zit je goed. En deze trainingen zijn echt wel goed voor je aërobe uithoudingsvermogen.

Gepost door: Christophe | 23-08-07

De commentaren zijn gesloten.